Sireneafprøvning og mobilvarslinger tester beredskabet i Danmark den 1. maj

Foto: Frederikssund kommune.
dato

Sireneafprøvning i hele Danmark fastsat til den 1. maj kl. 12.00

Den årlige test af varslingsalarmerne i Danmark er skemalagt til onsdag den 1. maj kl. 12.00. Dette initiativ, som Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen står bag, er designet til at sikre, at sirenerne fungerer, som de skal i tilfælde af en nødsituation.

For første gang vil testen ikke kun omfatte de fysiske varslingssirener, der er placeret på hustage over hele landet, men også mobilvarslinger gennem appen S!RENEN. Dette skridt er taget for at modernisere varslingsystemet og sikre, at så mange mennesker som muligt hurtigt kan modtage vigtige sikkerhedsmeddelelser i en nødsituation.

I forbindelse med denne udførlige test, inviterer Beredskabsstyrelsen borgere til at besøge deres hjemmeside for at læse mere om testen og hvorfor den er så vigtig. Her kan man også få gode råd til, hvordan man forbereder sig på eventuelle nødsituationer.

Denne sikkerhedsøvelse er en påmindelse om den konstante indsats for at holde Danmarks varslings- og sikkerhedssystemer ajour og klar til brug, når det virkelig gælder. Det er også en god anledning for alle til at gøre sig bekendt med, hvordan man reagerer, hvis sirenerne skulle lyde i en reel nødsituation.

https://www.frederikssund.dk/service/Nyheder/2024/April/sirener-afproeves-onsdag-den-1-maj-kl-1200

Kilde: Frederikssund Kommune