Hvordan man stemmer til EU-valget den 9. juni 2024 i Danmark

Foto: Frederikssund kommune.
dato

Nøgleoplysninger om EU-valget den 9. juni 2024 for Vælgere i Danmark

Den 9. juni 2024 finder det næste valg til Europa-Parlamentet sted. Her skal Danmarks borgere vælge 15 repræsentanter ud af parlamentets i alt 720 medlemmer. Valgkortene vil blive sendt ud til vælgerne cirka fem dage før valgdagen, og stemmeafgivningen vil foregå mellem klokken 9.00 og 20.00.

Fra den 29. april 2024 bliver det muligt for vælgerne at brevstemme. Det kræver, at de møder op med gyldig legitimation - såsom kørekort, sundhedskort eller pas. Dette kan gøres før modtagelsen af valgkortet.

Brevstemning kan foretages flere steder i Frederikssund Kommune. Borgercenteret på Torvet 2 er åbent for brevstemmer fra den 29. april til den 6. juni, mens biblioteket i Frederikssund åbner for brevstemmer fra den 21. maj til den 4. juni. Ligeledes vil bibliotekerne i Skibby, Jægerspris, og Slangerup være tilgængelige for vælgere fra den 22. maj til den 3. juni. Nøjagtige åbningstider kan findes på de enkelte institutioners hjemmesider.

For synshandicappede vælgere er der tilgængelige hjælpemidler for at understøtte både brevstemmeafgivelse og stemmeafgivelse på selve valgdagen. Specifik information vedrørende disse hjælpemidler kan findes på en dedikeret hjælpemiddelside.

For dem, der søger yderligere oplysninger om valget, som eksempelvis hvordan man overføres til et andet valgsted eller ønsker at stemme hjemmefra, anbefales det at besøge den officielle valgside. Her kan man finde alt, hvad man behøver at vide for at sikre en smidig og informeret valgdeltagelse.

https://www.frederikssund.dk/service/Nyheder/2024/April/nu-kan-du-brevstemme-til-eu-valget

Kilde: Frederikssund Kommune