Frederikssund Kommune åbner ny rådgivning for at bekæmpe ungdommens stofmisbrug

Foto: Frederikssund Kommune.
dato

Frederikssund Kommune indvier ny stofrådgivning med fokus på unge og problematisk stofbrug

1. maj 2024 markerer åbningen af Frederikssund Kommunes nye stofrådgivning, som får adresse på Lundevej 11 i Frederikssund. Rådgivningscentret er etableret for at tilbyde gratis og anonym rådgivning samt behandlingsmuligheder for borgere med et problematisk forbrug af stoffer. Endvidere strækker tilbuddet sig også til at omfatte støtte og vejledning til pårørende, som har brug for hjælp.

Initiativet til at åbne det nye rådgivningstilbud blev taget af Frederikssund Kommunes udvalg Social og sundhed, og har siden hen modtaget stærk politisk støtte. Borgmester Tina Tving Stauning (A) og formanden for Social og sundhed Anne Sofie Uhrskov (V) har begge udtrykt stor tilfredshed med den kommende åbning, og fremhæver særligt centrets potentiale for at tilbyde en målrettet indsats overfor især unge misbrugere.

Åbningsreceptionen for stofrådgivningen bliver afholdt den 29. april fra kl. 15 til 17, foran de nye faciliteter på Lundevej 11, hvor borgere, samarbejdspartnere og andre interesserede inviteres til at deltage. Under arrangementet vil der være taler af blandt andre borgmester Tina Tving Stauning, Anne Sofie Uhrskov, samt teamkoordinator ved stofrådgivningen, Karsten Brøndmark. Der vil også være servering af åbningskage til de fremmødte.

Stofrådgivningen har ved lanceringen af deres nye hjemmeside gjort det let for både borgere og pårørende at finde information om de tilbudt rådgivnings- og behandlingsmuligheder, som tilbydes gratis og anonymt. Webstedet tjener som en digital portal, hvor interesserede kan finde alt nødvendig information om stofrådgivningstjenesterne i Frederikssund Kommune.

Dette nye initiativ tegner til at blive en vigtig milepæl i Frederikssund Kommunes bestræbelser på at skabe et stærkere socialt og sundhedsmæssigt sikkerhedsnet for sine borgere, med et særligt fokus på at hjælpe unge ud af stofmisbrug.

https://www.frederikssund.dk/service/Nyheder/2024/April/ny-stofraadgivning-aabner-1-maj

Kilde: Frederikssund Kommune