Bydelen Vinge oplever intens byggeboom med indflytningsklare boliger i 2024

Foto: Frederikssund Kommune.
dato

Den nye bydel Vinge i Frederikssund kommune oplever intens byggeaktivitet og forventes at byde velkommen til de første beboere i maj 2024.

Siden december 2022 har byggeaktiviteten i Vinge været intens. Boligselskabet Vores Bolig er i gang med at bygge 198 almene boliger tæt på Vinge Station. Parallelt hermed arbejder entreprenørvirksomheden Innovater på at færdiggøre 187 lejligheder også i nærheden af Vinge Station. Udover boliger inkluderer Innovaters projekt sågar også et supermarked og plads til et apotek samt en café.

Forudsigelser pegede på, at de første beboere vil kunne flytte ind fra den 1. maj 2024. Vinges byudviklingsplan omfatter yderligere flere hundrede nye boliger fordelt i forskellige dele af området. En række bygherrer forventes at ankomme til Vinge og påbegynde konstruktionerne i løbet af 2024.

Nedgravning af en større rørledning i Marbækrenden skal løse problemerne med vandafledning i Vinge

Vinge har tidligere oplevet udfordringer med vandafledning, specielt i den vestlige del af bydelen, hvilket har resulteret i problemer med at starte nye byggerier. På et møde den 31. januar traf Frederikssund Byråd en beslutning om at løse problemet gennem en opgradering af Marbækrenden. Planen går ud på at ændre renden til en større rørledning, der vil have kapacitet til at håndtere regnvand fra både eksisterende og kommende byggerier, samt den fremtidige motorvejsbelastning. Borgmester Tina Tving Stauning har udtrykt stor tilfredshed med denne løsning.

Frederikssund Kommune vil indlede en dialog med forsyningsselskabet Novafos omkring Marbækrenden

Tiltaget med Marbækrenden forventes at være løsningen, der kan være anvendelig i 60-80 år. Forvaltningen i Frederikssund Kommune har nu i sinde at indlede en dialog med forsyningsselskabet Novafos om de næste skridt i forhold til Marbækrenden. Denne dialog vil også inkludere fortsatte samtaler med lodsejerne i området ved renden.


https://www.frederikssund.dk/service/Nyheder/2024/februar/loesning-vedtaget-for-fortsat-byudvikling-i-vinge
Kilde: Frederikssund Kommune