I Skibby på Midtsjælland har Anlægsgartner Gottlieb på få år mangedoblet sin medarbejderstab. Flere af de nye medarbejdere er rekrutteret på kanten af arbejdsmarkedet, ligesom virksomheden planlægger driften ud fra en række klimahensyn. For den indsats har virksomheden i dag modtaget en særpris.
Der var kun få hænder på lønningslisten, da anlægsgartner Thomas Gottlieb i 2001 slog dørene op til sin nystartede virksomhed i en nedlagt kostald i Skibby på Midtsjælland. Siden har udviklingen taget fart, og virksomheden har i dag udviklet sig til en stor arbejdsplads med 150 medarbejdere.
Selvom det undervejs på vækstrejsen er gået stærkt, har virksomhedens ledelse hele tiden formået at tænke både sociale og miljømæssige bæredygtighedsprincipper ind i driften. For den indsats har Anlægsgartner Gottlieb i dag modtaget CSR People Særpris, der blev uddelt ved CSR People Prize 2023 i Turbinehallen i Aarhus.
Særprisen gives til en virksomhed, der med sit sociale ansvar fremstår særligt interessant, inspirerede, nytænkende eller motiverende for andre virksomheder.
”Vi hjælper de udsatte, så de kan få en ny start på tilværelsen. Noget af det bedste er at se dem vokse, og det gør, at vores samlede organisation får øjnene op for en helt ny verden”, fortæller Thomas Gottlieb, direktør.
Arbejder strategisk med ESG og tager godt imod sårbare mennesker
Anlægsgartner Gottlieb formår at arbejde strategisk med E’et og S’et i ESG ved at tænke rekruttering på en socialt ansvarlig måde og omstille produktionsapparatet til at være bæredygtigt.
Formand for juryen bag CSR People Særpris, Cabis direktør Mette Rønnau, lægger ikke skjul på, at hun er imponeret over den måde, som Anlægsgartner Gottlieb arbejder med ESG-dagsordenen i hverdagen:
”Virksomheden planlægger alle arbejdsgange med respekt for miljø og klima. De kører i elbiler, og mange af deres maskiner er batteridrevne. Det skåner både miljøet og medarbejdernes helbred, da de batteridrevne maskiner samtidigt er lettere at håndtere,” siger hun.
Når det gælder rekruttering, er virksomhedens vision ganske klar: ”Alle skal have en chance i livet".
”Anlægsgartner Gottlieb viser gang på gang, at de ikke er bange for at finde nye medarbejdere blandt mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Mange af de jobafklarings- og praktikforløb, virksomheden tilbyder, fører efterfølgende enten til fleksjob eller fuldtidsansættelse,” forklarer Mette Rønnau.
Virksomhedens ledelse har også indført en række tiltag, der sikrer, at sårbare medarbejdere ikke forlader jobbet hurtigt igen. En buddyuddannelse og træning i psykisk førstehjælp er nogle af de tilbud, der ruster de mere erfarne medarbejdere til at tage godt imod sårbare kolleger.
”Mange af virksomhedens opgaver løses jo ude i marken, hvor den øverste ledelse ikke kan være til stede hele tiden. Derfor er det vigtigt, at kolleger også kan spotte mistrivsel. Og det kan de hos Gottlieb. De ved, at det at sikre god trivsel ikke kun er en opgave for ledelsen, men et kollegialt ansvar,” siger Mette Rønnau.